Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ (XIV) (documente)

ro

18 Mar, 2016 00:00 5910 Marime text
Pe data de 29 februarie, la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa s-au desfăşurat alegerile pentru Senat. Pentru cele 54 de locuri, s-au înscris 105 candidaţi, însă, cu 48 de ore înaintea scrutinului, doi dintre ei s-au retras. Vorbim de conf. univ. dr. Lucia Melnic - candidat de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, şi de prof. univ. dr. Mihai Gîrţu - candidat de la Facultatea de Știinţe Aplicate şi Inginerie. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, dintre cei 644 de universitari cu drept de vot, s-au prezentat la urne, în cele trei secţii de votare, doar 567, respectiv un procent de 88%.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă, într-o serie de articole, averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în măsura în care aceştia aveau obligaţia, potrivit legii, să le depună. În ediţiile anterioare, am vorbit despre declaraţiile de avere şi de interese ale membrilor Senatului din partea Facultăţii de Litere, Facultăţii de Teologie, Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe, Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Facultăţii de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie, Facultăţii de Matematică și Informatică, Facultăţii de Medicină, Facultăţii de Medicină Dentară, Facultăţii de Farmacie şi Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultăţii de Construcţii şi Facultăţii de Arte.
 
Astăzi, continuăm cu prezentarea averilor membrilor Senatului ce provin de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației: conf. univ. dr. Daniela Căprioară, prodecan responsabil cu cercetarea ştiinţifică şi managementul calităţii, conf. univ. dr. Mircea Marica, directorul Departamentului de Psihologie şi Asistenţă socială, şi conf. univ. dr. Rodica Enache, prodecan responsabil cu educaţia şi formarea continuă.
 
Potrivit declaraţiei de avere completate în luna decembrie 2015, conf. univ. dr. Daniela Căprioară deţine un teren intravilan de 600 mp, în Agigea. În document mai sunt amintite două terenuri forestiere de cinci, respectiv zece hectare, un luciu de apă de opt hectare, toate situate în judeţul Gorj. Titularul celor trei imobile, cu câte 25%, este Cosmin Căprioară.
 
Conf. univ. dr. Daniela Căprioară mai are o casă de locuit, de 100 mp, în Agigea. În garaj, are două automobile: un trabant, fabricat în 1987, şi un automobil Toyota, fabricat în 2007. În conturi bancare, păstrează suma de 12.500 de euro. La rubrica „Datorii“, este menţionată suma de 1.800 de eruo, împrumutată de la o persoană fizică, dar şi o descoperire de card, de 9.000 de lei.
 
În anul fiscal 2014, a încasat 102.168 de lei de la Universitatea „Ovidius“. Conf. univ. dr. Daniela Căprioară, prodecan responsabil cu cercetarea ştiinţifică şi managementul calităţii, nu are acţiuni la nicio societate comercială, aşa cum reiese din declaraţia de interese completată în decembrie 2015.
 
Printre bunurile deţinute de conf. univ. dr. Rodica Enache, prodecan responsabil cu educaţia şi formarea continuă, se numără, aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în luna octombrie 2015, un teren agricol de 1.000 mp, în Palazu Mare. La acesta se adaugă două apartamente: unul de 48,99 mp, în Bucureşti, şi unul de 67 mp, în Constanţa. Titularul apartamentului de 67 mp este Marius Enache. La rubrica „Active financiare“ sunt amintite patru depozite bancare, în care a fost depusă suma de 18.300 de euro.
 
În anul fiscal 2015, conf. univ. dr. Rodica Enache a încasat 97.788 de lei de la Universitatea „Ovidius“ şi 887 de lei de la Casa Corpului Didactic Constanţa. Soţul său a adus la bugetul familiei 26.560 de lei de la SC Enbara SRL şi 2.256 de lei de la SC Reconaval SRL. La aceste sume se adaugă alocaţia copilului minor, de 504 lei.
 
Rodica Enache nu este asociat la nicio societate comercială, aşa cum reiese din declaraţia de interese completată în octombrie 2015.
 
Conf. univ. dr. Mircea Marica, directorul Departamentului de Psihologie şi Asistenţă socială, a precizat, în declaraţia de avere completată în ianuarie 2016, un apartament de 70 mp, al cărui titular este soţia. Mircea Marica conduce un automobil Daewoo Cielo, fabricat în 2004. În anul fiscal 2015, a încasat 71.030 de lei de la Universitatea „Ovidius“, iar soţia sa, 22.000 de lei, de la Liceul Teoretic „Traian“. Conf. univ. dr. Mircea Marica nu este asociat la nicio societate comercială, aşa cum reiese din declaraţia de interese completată în ianuarie 2016.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese la care facem referire în acest articol. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii