Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:16 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, Facultatea de Arte Averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ (XIII) (documente)

ro

17 Mar, 2016 00:00 1167 Marime text
 

Pe data de 29 februarie, la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa s-au desfăşurat alegerile pentru Senat. Pentru cele 54 de locuri, s-au înscris 105 candidaţi, însă, cu 48 de ore înaintea scrutinului, doi dintre ei s-au retras. Vorbim de conf. univ. dr. Lucia Melnic - candidat de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, şi de prof. univ. dr. Mihai Gîrţu - candidat de la Facultatea de Știinţe Aplicate şi Inginerie. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, dintre cei 644 de universitari cu drept de vot, s-au prezentat la urne, în cele trei secţii de votare, doar 567, respectiv un procent de 88%.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă, într-o serie de articole, averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în măsura în care aceştia aveau obligaţia, potrivit legii, să le depună. În ediţiile anterioare, am vorbit despre declaraţiile de avere şi de interese ale membrilor Senatului din partea Facultăţii de Litere, Facultăţii de Teologie, Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe, Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Facultăţii de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie, Facultăţii de Matematică și Informatică, Facultăţii de Medicină, Facultăţii de Medicină Dentară, Facultăţii de Farmacie şi Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă şi Facultăţii de Construcţii.
 
Astăzi, continuăm cu prezentarea averilor membrilor Senatului ce provin de la Facultatea de Arte: prof. univ. dr. Mitică Lupu şi conf. univ. dr. Ioan Ardelean.

În declaraţia de avere completată în luna noiembrie 2010, prof. univ. dr. Mitică Lupu a menţionat un teren extravilan de 779 mp, precum şi trei apartamente de 57 mp, 40 mp, respectiv 30 mp. Beneficiarul celor patru imobile este soţia sa, Ileana Şipoteanu. În anul anterior completării declaraţiei de avere, Mitică Lupu avea două automobile: un VW Touran, fabricat în 2005, şi un Opel Corsa, fabricat în 2006. În anul fiscal 2009, acesta a încasat 3.952 de lei de la Universitatea „Ovidius“, 68.844 de lei de la UCMR - ADA şi CREDIDAM, pentru drepturi de proprietate intelectuală, iar soţia sa a obţinut 24.952 de lei de la Teatrul de Stat Constanţa şi 3.787 de lei de la CREDIDAM, pentru drepturi de proprietate intelectuală.
 
Din declaraţia de interese completată în iunie 2011, aflăm că Mitică Lupu nu deţine acţiuni la nicio societate comercială.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese la care facem referire în acest articol.      

Ti-a placut articolul?

Comentarii