Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A reuşit să-şi cumpere o casă în timpul mandatului. Averea şi interesele consilierului local de la Medgidia Sorin Elvis Radu (documente)

ro

18 Mar, 2016 00:00 5019 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.
 
În ediţia de astăzi, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele consilierului local municipal de la Medgidia Sorin Elvis Radu. Înainte de a intra în politică şi de a deveni consilier local din partea PER, Sorin Radu a avut o intensă activitate în afaceri. Potrivit informaţiilor din declaraţia de avere completată la început de mandat, în iulie 2012, Sorin Radu menţiona că deţine, din 2009, un teren de 1.242 de metri pătraţi în intravilanul municipiului Medgidia. De asemenea, acesta declara că are un autoturism BMW 520, fabricat în anul 2000.
 
Sorin Radu nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubrica „Active financiare“ era goală în 2012. Avea, în schimb, datorii: un debit de 30.000 de lei, contractat în anul 2007 şi scadent în 2014.
 
În ceea ce priveşte veniturile, acesta a încasat în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere 9.600 de lei, ca director de marketing la SC Alconst Design SRL din Medgidia.
 
În ceea ce priveşte interesele, acesta declara că este asociat cu jumătate dintre participări în firma Corad Total Press SRL, dar şi că este preşedintele filialei Medgidia a Partidului Ecologist Român.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în aprilie 2015, Sorin Radu declara acelaşi teren intravilan, dar şi un imobil de 133,85 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2013, la Medgidia.
 
În ceea ce priveşte veniturile, scăpat şi de datoria la bancă (cea scadentă în 2014), Sorin Radu a încasat, ca director de marketing la Alconst Design, 11.700 de lei, dar şi 8.832 de lei, reprezentând indemnizaţia de ales local. Nu mai puţin important, acesta a „scăpat“ şi de BMW-ul pe care îl avea la începutul carierei de ales local.
 
În ceea ce priveşte interesele, acesta nu mai declară că ar deţine acţiuni ori părţi sociale în vreo firmă, dar apare în continuare ca preşedinte al PER Medgidia.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local municipal Sorin Elvis Radu din anul 2012 şi din anul 2015. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii