Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jacques Delors, fost președinte al Comisiei Europene, a încetat din viață

ro

28 Dec, 2023 15:39 638 Marime text
  • Fostul preşedinte al Comisiei Europene în perioada 1985-1995, francezul Jacques Delors, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 98 de ani, a declarat agenţiei France Presse fiica sa, Martine Aubry.
     
Fostul preşedinte al Comisiei Europene în perioada 1985-1995, francezul Jacques Delors, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 98 de ani, a declarat agenţiei France Presse fiica sa, Martine Aubry, conform Agerpres.

„A decedat în această dimineaţă în somn, la domiciliul său parizian”, a anunţat Martine Aubry, care este membră a Partidului Socialist francez şi primar al oraşului Lille.


Ministru al economiei între 1981 şi 1984, în timpul preşedintelui François Mitterrand, Jacques Delors era favorit în sondaje în anul 1995, dar a năruit atunci speranţele stângii franceze după ce, într-un anunţ spectaculos făcut într-o emisiune televizată, a renunţat să mai candideze la alegerile prezidenţiale, câştigate de Jacques Chirac.

Ca preşedinte al Comisiei Europene, el a jucat un rol important în crearea pieţei unice, semnarea acordurilor Schengen, Actul unic european, lansarea programului Erasmus, reforma politicii agricole comune şi constituirea Uniunii economice şi monetare care a condus la crearea monedei euro, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Doliu printre pompierii din Constanța. „Șocul resimțit la pierderea unui camarad este imposibil de descris” 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii