Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Drum lin, Maestre!“ Maestrul dirijor Gheorghe Stanciu s-a stins din viață. Mesajul Teatrului Național de Operă și Balet Constanța

ro

29 Feb, 2024 19:35 792 Marime text
Foto: PexelsÎn această dimineață s-a stins din viață unul dintre marii maeștrii ai scenei lirice românești, slujitor devotat al culturii constănțene, reprezentant de seamă al artei spectacolului liric și al culturii românești, se arată într-un comunicat al Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". 

„Dirijor de excepție, având o carieră muzicală îndelungată, Maestrul GHEORGHE STANCIU a dirijat mii de spectacole pe scenele din România și din străinătate, a cuprins sub bagheta-i măiastră zeci de titluri de operă și operetă și a îndrumat pe drumurile faimei și ale succesului nenumărați artiști lirici. Neobosit și mereu entuziast, a iubit artiștii și publicul deopotrivă, aplecându-se cu respect spre toți cei ce iubesc Muzica.

A trăit pentru Operă și a condus instituția cu devotament, inspirație și virtuozitate. A lăsat în repertoriul OPEREI constănțene titluri nemuritoare în montări excepționale. S-a luptat pentru ca Opera din Constanța să fie cunoscută și recunoscută pe plan național și internațional. Este unul dintre puținele momente în care nu pot spune că „oricine poate fi înlocuit". Prin forța și geniul său, prin munca asiduă depusă și prin dăruirea sa, Maestrul GHEORGHE STANCIU a arătat cum se respectă această magnifică meserie, aceea de muzician și a dovedit că niciun efort nu este prea mare atunci când vrei să aduci bucurie în sufletele oamenilor.

În memoria noastră, Maestrul GHEORGHE STANCIU va rămâne una dintre cele mai importante personalități artistice și, pentru cei ce l-au cunoscut, unul dintre cei mai minunați prieteni.

Drum lin, Maestre!

Dumnezeu să vă poarte sufletul spre Lumina Veșniciei. Nu vă vom uita și vă suntem recunoscători pentru toate eforturile depuse în slujba Culturii constănțene și pentru că ați ocrotit OPERA de la malul mării.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate“ - a transmis Managerul DANIELA VLĂDESCU

Citește și: 

Omagiu maestrului Gheorghe Stanciu, dirijor de renume la Teatrul Național de Operă și Balet Constanța. „Prin muzică putem urca scările spre cer...”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii