Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dramă în lumea televiziunii. S-a stins o figură legendară a Televiziunii Române

ro

15 Feb, 2024 17:15 1317 Marime text
 Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV pe care România i-a avut, a murit.

„Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cantului! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca, odihnă în lumină, aplauze și flori” a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița.

A realizat filme cu mari interpreţi de muzică populară: “Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, “Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, “Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu, etc.Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia. Florentina Satmari s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului “Callatis”, iar din 2004 a realizat emisiunea “Album Naţional” la Naţional TV. 

De asemenea, a realizat o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane), festivaluri folclorice, prin care-a adus atâta bucurie publicului şi îndrăgiţilor interpreţi.




Citește și:

Știri ConstanțaAfaceristul Doru Aita a murit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii