Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în SRI! Un general-maior a trecut la cele veșnice. „Era negociator în cadrul unor situații complicate”

ro

12 Apr, 2022 19:50 2195 Marime text
Ion Ștefănuț  Sursa foto SRI
  • Marți, 12 aprilie,  general-maior în rezervă Ion Ștefănuț a trecut la cele veșnice.

Iată mesajul transmis de  Serviciul Român de Informații!


„Rămân în urma sa succese pe care le cunosc doar puțini dintre colegi, precum și un spirit care este prezent astăzi în toți cei care formează corpul Brigăzii Antiteroriste.


General-maior Ion Ștefănuț era o personalitate puternică, un spirit acut, analitic și perfecționist, atât cu echipa, cât și cu propria persoană. Nu accepta jumătăți de raționament, frânturi de adevăr sau opinii în locul relatării acute. Domnul general era maestru în arta dialogului, negociator în cadrul unor situații complicate și analist realist al unor evenimente care au schimbat fața lumii. Domnia sa a fost un interlocutor de primă mână pentru servicii de informații din întreaga lume, câștigându-și deseori parteneri valoroși din rândul unor critici acerbi.

Pe de altă parte, Noni, așa cum era cunoscut de generația sa, era o persoană caldă, un monument de cultură, o personalitate enciclopedică și un om cu un grozav simț al umorului.

General-maior Ion Ștefănuț va continua să inspire generații întregi de tineri ofițeri ai Brigăzii Antiteroriste și ai SRI.
Condoleanțe familiei, Dumnezeu să îl odihnească în pace.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii