Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:31 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviația Militară în doliu. Un fost medic-șef al aviatorilor din România s-a stins din viață

ro

19 Jun, 2019 20:54 2417 Marime text
Miercuri, 19 iunie 2019, a fost o zi tristă pentru foștii colegi și prieteni ai Colonelului Doctor (Rtr) ALBERT SCHLECHT, fost medic și medic-șef al aviatorilor din România pe parcursul a mai multor generațîi de piloți. 

„Ne-a părăsit brusc, neașteptat, la vârsta de 77 ani, lăsând o mare tristețe și un gol imens în sufletele celor care l-am cunoscut ! Nu a fost pilot însă se va alătura colegilor noștri din Escadrilă din Ceruri, așa cum le-a fost alături în toată carieră sa! Dumnezeu să-l odihnească în pace !” - se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Sergiu Atanasiu. 


Colonelul Dr. (Rtr) ALBERT SCHLECHT s-a născut la 24.05.1942 în localitatea Bățos, jud. Mureș, într-o familie de 3 copii. 

Tatăl – Albert Schlecht, a lucrat că mecanic de întreținere la o unitate din cadrul M.Ap.N. 

Mama, Clara Schlecht, a profesat că desenatoare și creatoare de modele.

„În anul 1946 familia Schlecht se mută în comuna Pantelimon având statutul de refugiați din Ardeal. Tânărul Albert urmează cursurile Școlii primare în această comună iar în 1956 este admis la Liceul Militar “Dimitrie Cantemir”” din Breaza, jud. Prahova. Ca absolvent (șef de promoție) al acestui liceu, susține concursul de admitere și reușește la Instutul de Medicină și Farmacie “Carol Davilla” din București, secția militară. Aici, studentul Schlecht este avid de cunoaștere și în 1966 absolvă facultatea, situându-se al patrulea din promoție. Această performanță îi da posibilitatea să aleagă la repartiție postul de medic la UM 01820 Boboc și în același an, funcția de Medic-șef la Baza de Deservire de Aerodrom. În anul 1984 ajunge Medic-șef la Școală Militară de Aviație “Aurel Vlaicu” Boboc, iar în septembrie 1989 este numit Medic-șef la UM 01847 Parasutisti” - se mai arată în mesajul transmis pe Facebook. 


Aviatorii români au benficiat de serviciile acestui minunat medic, mai ales de când a fost promovat în ianuarie 1991 în funcția de Șef de cabinet “Evenimente de zbor” la Institutul de Medicină Aeronautică și Spațială din București.
Datorită pregătirii de excepție de care a dat dovadă, în 1996 a fost numit Șef al Comisiei de Expertiză Medicală Mobilă. Tot în 1996 face schimb de experiență la spitalul de campanie din Angola, iar în 1997 la o baza aeriană din Anglia.
În luna iunie 2000 trece în rezervă cu gradul de Colonel și cu drept de pensie.
În perioada 2001 – 2003 îl întâlnim pe Dr. Albert Schlecht la Compania aeriană Romavia.
Întreaga sa activitate plină de succese deosebite și-a desfășurat-o cu precădere în Aviație !
A.R.P.I.A – Filiala Buzău, în dată de 29.05.2013 i-a înmânat medicului militar Albert Schlecht, Diplomă de Excelență “Pentru Merite Deosebite în Promovarea Aeronauticii Românești”.

Sursă : Cdor.Av. (rz)_Marcel Smoleanu – Aripi Buzoiene

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CIRCEIMIRUNAIOANA 20 Jun, 2019 17:06 DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE SI SA-I FACA ODIHNA VESNICA ACOLO PRINTRE INGERI