Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

utilecopii.ro Pericole din gradina - ai grija de siguranta copilului tau in aer liber!

ro

01 May, 2014 10:43 2292 Marime text
Copilul care abia incepe sa faca primii pasi este fascinat de farmecul gradinii. Desi este un loc in care poate exersa in voie, spatiul liber din afara casei tale prezinta si pericole. Citeste mai jos despre riscurile la care cel mic este expus si cum sa le eviti!

Nu te intoarce cu spatele!

Este usor sa crezi ca poti lasa copilul in siguranta, singur, cateva minute, ca sa raspunzi la telefon sau sa termini de spalat vasele, dar copii cu varsta intre 1 si 2 ani sunt mai predispusi la pericole riscante. Desi copii care incep sa faca primii pasi sunt mult mai nestatornici, curiozitatea lor fiind innascuta, inseamna ca pot intra in probleme foarte rapid si nu au indemanarea sau capacitatea de a scapa de probleme.

Solutie: Nu lasa niciodata copilul nesupravegheat in aer liber si ai grija, in special cand sunteti in vizita la prieteni, ei pot sa nu fie asa de constienti de siguranta lui, ca tine!

Maini murdare

Copilasii care abia fac primii pasi, adora sa puna orice in gura si asta include si pamantul din gradina. Solul din gradina poate sa contina fecale de pisica sau caine, ce pot fi apoi ingerate. Fecalele de pisica pot contine taxoplasma, un parazit care este, relativ inofensiv, dar poate cauza probleme la nastere daca ajunge la o femeie insarcinata. Fecalele de caine pot contine toxocara, o infectie care apare de la ouale de vierme si pot cauza simptome de gripa.

Solutie: Curata foarte bine gradina, dupa ce cainele sau pisica ta au murdarit-o. Fii sigura ca copilul tau s-a spalat pe maini dupa ce s-a jucata afara!

Articolul integral pe utilecopii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii