Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntparinte.ro Reactiile copiilor la divortul parintilor, in functie de varsta

ro

15 May, 2014 09:17 2349 Marime text



Divortul este un moment dificil pentru intreaga familie, nu doar pentru parinti. Viata tuturor va fi afectata mai mult sau mai putin. Copiii nu se adapteaza ideii de divort intr-o perioada foarte scurta de timp, la fel cum nici divortul nu este o un proces care se termina foarte repede. Totul inseamna o serie de evenimente si de schimbari, fata de care, copiii pot reactiona in mod diferit. Cercetatorii sustin ca reactiile copiilor la divort pot fi impartite in trei etape:

    Etapa initiala cand parintii iau decizia sa se separe, iar copilul poate trai un nivel ridicat de stres (cele mai frecvente preocupari ale copilului sunt legate de: motivele pentru care divorteaza parintii, cu cine va trebui sa ramana, daca va fi nevoit sau nu sa schimbe locuinta etc.).
    Cum poti sa-l ajuti pe copil in aceasta etapa: ofera-i raspunsuri la intrebarile sale, fii dispus sa comunici despre acest subiect si asigura-l ca ambii parinti ii vor binele si ii vor ramane alaturi, chiar daca nu vor mai forma un cuplu.

Articolul integral pe Suntparinte.ro

Din aceeaşi categorie Fii model pentru copilul tau!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii