Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Mondială a Râsului este sărbătorită în prima duminică a lunii mai

ro

03 May, 2015 00:00 2621 Marime text
În fiecare an, în prima duminică a lunii mai, este marcată Ziua Mondială a Râsului. Sărbătorită pentru prima oară în India, a fost apoi adoptată în întreaga lume, în prezent, fiind celebrată în numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud. Cu această ocazie, sunt organizate evenimente care stârnesc râsul, precum spectacole cu clovni sau concursuri cu baloane.
 
Ideea acestei zile îi aparţine doctorului indian Madan Kataria, care, în anul 1995, a scris un articol intitulat „Râsul, cel mai bun medicament”. Bazat pe studii ştiinţifice, acest studiu garanta beneficiile râsului asupra sănătăţii mentale şi fizice. Doctorul nu a dorit să publice articolul, în schimb, a ţinut o prelegere într-un parc, în faţa trecătorilor, pe care îi invita să spună cea mai reuşită glumă pe care o ştiau. Cei prezenţi au remarcat îmbunătăţirea stării lor de spirit, precum şi creşterea încrederii în propria persoană. Astfel, au fost deschise, în India, primele cluburi de terapie prin râs.
 
De asemenea, mai există o zi dedicată râsului, respectiv Ziua Mondială a Zâmbetului, iniţiată de artistul Harvey Ball şi sărbătorită în prima vineri din luna octombrie.
 
Sursa foto: thejournal.ie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii