Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională pentru Sprijinirea Victimelor Torturii este marcată pe 26 iunie

ro

26 Jun, 2015 00:00 1290 Marime text
Astăzi, este celebrată Ziua Internaţională pentru Sprijinirea Victimelor Torturii. Organizată anual, această zi aminteşte, onorează şi sprijină victimele şi supravieţuitorii din întreaga lume, precum şi persoanele care au plătit cu viaţa pentru democraţie şi libertate.  

Convenţia ONU împotriva torturii şi altor tratamente inumane a fost aprobată de Adunarea Generală a ONU la 10 decembrie 1984 şi a intrat în vigoare la data de 26 iunie 1987. „Aceasta este o zi în care ne prezentăm omagiile pentru cei care au suferit inimaginabilul. Aceasta este o ocazie pentru lume de  a vorbi pe faţă împotriva faptelor de nedescris. Este aşteptat de mult timp ca o zi să fie dedicată reamintirii şi sprijinirii victimelor şi supravieţuitorilor torturii din întreaga lume”, declara anterior fostul Secretar General al Națiunilor Unite Kofi Annan.
 
În fiecare zi, sunt comise crime prin tortură împotriva femeilor, bărbaţilor, dar şi a copiilor, în urma cărora cei responsabili nu sunt pedepsiţi pentru actele săvârşite. Campania din anul 2015 este dedicată reabilitării victimelor torturii şi ale altor tratamente inumane şi degradante. Marea majoritate a victimelor torturii sunt forţate să facă faţă singure traumelor.
 
Sursa foto: timeanddate.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii