Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Dunării este sărbătorită pe 29 iunie

ro

29 Jun, 2015 12:42 2200 Marime text
Ziua Dunării este sărbătorită anual pe 29 iunie, dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR).
 
Ziua Internațională a Dunării reprezintă un prilej de reflecţie asupra rolului vital pe care fluviul îl are în viața celor peste 100 milioane cetățeni ce locuiesc pe malurile sale. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii şi de a accentua legăturile dintre state, precum şi interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la oportunitățile pe care Dunărea le are pentru statele din regiune.
 
Dunărea este un important drum fluvial internațional, curgând prin zece țări (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina) și are afluenți din alte șapte țări.
 
Sursa foto: radioiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii