Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Uriaşa inscripţie "Hollywood", apărută în numeroase cadre din filme...

ro

13 Jul, 2015 00:00 2002 Marime text
Uriaşa inscripţie "Hollywood", simbol al cetăţii filmului, amplasată pe muntele Lee de lângă Los Angeles, a fost inaugurată pe 13 iulie 1923.
 
Celebrul semn a fost iniţial o reclamă pentru un cartier de locuinţe. La vremea aceea, a costat în jur de 21.000 de dolari, echivalentul a 265.000 de dolari astăzi. Inscripţia originală era "Hollywoodland", fiind luminată de 4.000 de becuri de 20 W, care se aprindeau alternativ, "Holly", "Wood" şi "Land", iar apoi "Hollywoodland". Cu ocazia renovării din 1949, s-a renunţat la ultimele patru litere, dând celebrului semn aspectul din prezent.
 
Cele nouă litere rămase au 15 metri înălţime, necesitând numeroase operaţiuni de restaurare. Apărută în numeroase cadre din filme, celebra inscripţie a fost în pericol să se transforme într-un cartier rezidenţial. În prezent, accesul publicului este interzis în apropierea semnului, zona fiind protejată cu ajutorul unui sistem de alarmă performant.
 
De acest simbol se leagă şi o tragedie. Actriţa britanică Peg Entwistle s-a sinucis aruncându-se de pe litera "H", în 1932. Pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, au fost montate un sistem de alarmă şi camere de luat vederi.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii