Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Tentativa de asasinare împotriva lui Ronald Reagan...

ro

30 Mar, 2015 09:45 4893 Marime text
Pe data de 30 martie 1981, preşedintele Ronald Reagan a fost împuşcat, glonţul ratând cu puţin inima, în faţa unui hotel din Washington, de către un om cu probleme psihice.
 
Operaţia lui Reagan a durat două ore, ulterior anunţându-se că preşedintele a fost stabilizat. În ziua următoare, Reagan a reluat câteva dintre funcţiile sale executive şi a semnat o lege pe patul de spital. Pe 11 aprilie, s-a întors la Casă Albă, popularitatea lui crescând după tentativa de asasinat.
 
Despre tentativa de asasinare din 1981, Reagan a scris într-un jurnal, din care au fost publicate fragmente în revista Vanity Fair: „Luni, 30 martie. Discurs la Hilton. Mă îmbrăcasem să plec şi nu ştiu din ce motiv, în ultimul moment, mi-am scos ceasul bun de la mână şi mi-am pus altul mai vechi. Discursul nu a fost primit cu ovaţii, dar a avut succes. (…) M-am îndreptat spre maşină - dintr-o dată, o rafală de armă dinspre stânga. Agentul de pază m-a împins pe podeaua maşinii şi a sărit deasupra. Am simţit o lovitură în omoplat, foarte dureroasă. (...) Când am ajuns (n.r. la spital), aveam probleme de respiraţie. Atunci am aflat că am fost împuşcat şi că aveam un glonţ în plămân. Doare să fii împuşcat".
 
Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii