Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:00 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? „Vânătorul de crocodili” Steve Irwin ar fi împlinit astăzi 58 de ani

ro

22 Feb, 2020 00:00 477 Marime text
 
Steve Irwin, cunoscut drept „vânătorul de crocodili”, unul dintre cei mai cunoscuţi australieni din toate timpurile, s-a născut la data de 22 februarie 1962, în Melbourne, într-o familie de iubitori de animale sălbatice.
 
A devenit cunoscut datorită documentarelor sale de pe Discovery ("The Crocodile Hunter") și a filmelor artistice în care a jucat. Acesta a încetat din viață în nordul Australiei, într-un accident subacvatic. În dimineața de luni, 4 septembrie 2006, a fost înțepat în piept de o pisică de mare; Stephen Irwin se afla în largul portului Douglas, la nord de Cairns Australia, unde lucra la un documentar despre lumea submarină, potrivit wikipedia.org.
 
Steve și soția sa, Terri Irwin (Raines) , de origine americană, au devenit cunoscuți în toată lumea cu emisiuni despre viața animalelor sălbatice și în special a crocodililor. Montajul scenelor în care Steve și soția sa prind crocodili în luna de miere devine primul episod din serialul "Crocodile Hunter", difuzat până în prezent, în 122 de țări și vizionat de peste 200 de milioane de telespectatori. Sub conducerea exuberantă a lui Steve,iau naștere și activează fundația "Wildlife Warriors" și "International Crocodile Rescue", iar în cadrul Australia Zoo se deschid Animal Planet Crocoseum, aviarul Rainforest și Templul Tigrilor.
 
Emisiunile sale televizate au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori, cuceriți atât de neprevăzutul situațiilor în care se punea, cât și de umorul care îi însoțea permanent aventurile în rândul celor care nu cuvântă.
 
Irwin a murit la data de 4 semptembrie 2006 după ce a fost înțepat în piept de o pisică de mare în timp ce filma în Marea Barieră de Corali din Australia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii