Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Una dintre capodoperele artistului spaniol Pablo Picasso...

ro

28 Nov, 2014 00:00 2257 Marime text
Datorită spiritului său creator, Pablo Picasso se numără printre cei mai renumiţi pictori ai secolului XX. Una dintre capodoperele artistului spaniol, cel care şi-a transformat viaţa în legendă, este „Acrobatul şi micul arlechin” („Acrobate et jeune arlequin”).

În urmă cu 26 de ani, pe 28 noiembrie, „Acrobatul şi micul arlechin” era vândut pentru suma de 21 de milioane de lire sterline, în cadrul unei licitaţii din Londra. Pictura a fost una dintre multele pe care Adolf Hitler le-a vândut în 1939, în procesul lui de „a curăţa” Germania de „imaginile perturbatoare” realizate de artişti precum Pablo Picasso.

Despre Pablo Picasso

Picasso s-a născut în 1881, în Malaga, ca fiu al pictorului José Ruiz Blasco şi al Mariei Picasso y López. Potrivit datinii spaniole, primeşte la botez un şir lung de prenume, astfel, numele său întreg era Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso López. Numele său face referire la prieteni de familie şi sfinţi.
A pictat primul său tablou în ulei la vârsta de opt ani, iar, de-a lungul vieţii, a trăit pentru şi prin artă. A fost pictor, sculptor, ceramist şi gravor. De asemenea, a scris în jur de 300 de poeme şi două piese de teatru. Un artist complex despre care se zvonea că putea picta trei pânze pe zi, Picasso s-a folosit de toate mijloacele pentru a se manifesta creativ - creion, acuarelă, vopsele de ulei, cărbune, metal, resturi colectate din tomberoane.
 
Sursa foto: www.huffingtonpost.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii