Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiati ca...? Un cunoscut actor italian împlinește 72 de ani. Prin ce rol a devenit cunoscut

ro

19 May, 2018 00:00 1697 Marime text
Actorul Michele Placido s-a născut pe 19 mai 1946, și a devenit cunoscut în special pentru rolul lui Corrado Cattani din serialul de televiziune La piovra (Caracatița).
 
Potrivit Wikipedia, Michele Placido s-a născut pe 19 mai 1946, în Ascoli Satriano, într-o familie săracă din Rionero in Vulture, Basilicata. Primul său succes l-a cunoscut cu rolul soldatului Paolo Passeri din Marcia trionfale (1976, regizat de Bellocchio), rol pentru care el a câștigat un premiu David di Donatello. Peste doi ani a câștigat premiul Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ediția 29, pentru rolul muncitorului homosexual din melodrama ironică Ernesto (1978, regizată de Samperi).
 
A apărut în câteva filme TV din anii 1970, dar anul 1983 a marcat începutul celei mai mari popularități a sale, prin rolul principal al inspectorul de poliție ce investighează Mafia în serialul Caracatița, de Damiano Damiani. Și-a reluat rolul în următoarele trei părți ale serialului, până când personajul său a fost asasinat. După aceasta a apărut într-un număr de filme și producții de televiziune în calitate de om al legii ce se ocupă cu crima organizată, printre acre și filmul semibiografic despre Giovanni Falcone, în care l-a jucat pe judecătorul titular. În 2008, într-o răsturnare de roluri, Placido l-a portetizat pe capul longeviv al mafiei, Bernardo Provenzano, în filmul L'ultimo padrino.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii