Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:20 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Un celebru designer francez împlinește astăzi 66 de ani

ro

24 Apr, 2018 00:00 1156 Marime text
Jean Paul Gaultier este un celebru creator de modă născut în data de 24 aprilie 1952, în Arcueil, Franța.
Gaultier nu a luat niciodată lecții de design vestimentar dar a început să trimită schițe la faimoși stiliști de la o vârstă destul de fragedă, potrivit wikipedia.org. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui și l-a angajat ca asistent în anul 1970. După aceea a lucrat cu Jacques Esterel, in anul 1971, și cu Jean Patou mai târziu în același an.
În anul 1976 a apărut prima lui colecție individuală, iar caracteristicile hainelor relevau stilul anilor ’80, fiind considerat mult timp bad boy-ul modei franceze. A produs costume pentru Madonna, si a creat îmbracaminte pentru Confessions Tour, in anul 2006. A lucrat de asemenea în stransă colaborare cu Wolford Hosiery. La sfârșitul anului 1980 Gaultier a suferit mai multe pierderi pe plan personal, partenerul său de afaceri Francis Menge murind, iar prietena sa părăsindu-l.
Gaultier a creat haine pentru mai multe evenimente, inclusiv: filmul lui Luc Besson The Fifth Element; The Cook; The City of Lost Children. Deasemenea a creat un număr mare de costume pentru Marilyn Manson, inclusiv hainele necesare videoclipului intitulat Golden Age. A creat și pentru Kylie Minogue, hainele necesare turneului KYLIEX 2008.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii