Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Se împlinesc trei ani de la moartea DJ-ului suedez Avicii

ro

20 Apr, 2021 00:00 1191 Marime text
  • La data de 20 aprilie 2018, DJ-ul suedez Avicii a murit la doar 28 de ani.
Pe numele său Tim Bergling s-a născut pe 8 septembrie 1989, în Stockholm. În 2010, Avicii a scos în colaborare cu alt DJ suedez, John Dahlbäck, un single intitulat "Don't Hold Back". După aceea a lucrat la numeroase proiecte cu DJ cunoscuți pe plan mondial ca DJ Tiesto și Sebastian Ingrosso, potrivit wikipedia.org.
 
Chiar dacă principala sa muncă o reprezintă melodiile electronice sintetice, EMI a scos o versiune vocală a melodiei lui "Bromance", intitulată "Seek Bromance". "Seek Bromance" a ajuns în top 20 în mai multe țări incluzând Belgia, Franta, Olanda, Regatul Unit și Suedia. De asemenea a mai remixat și single-ul Nadiei Ali "Rapture" de pe albumul ei "Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition". În octombrie 2010, Avicii a semnat cu echipa europeană A&R si EMI Music Publishing, considerată a fi una dintre cele mai mari patru case de discuri.
 
În 2011, melodia sa în colaborare cu David Guetta, Sunshine, a fost nominalizată la Grammy la categoria cea mai buna piesă dance. În 2011 Avicii a scos 'Levels' (preluând un sample din melodia 'Something's Got a Hold On Me' de Etta James), care a ajuns în top zece în India, Croația, Bosnia, Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda și Regatul Unit, iar în Ungaria, Norvegia și Suedia a condus topurile.
 
 În 2012 Avicii s-a clasat pe locul 3 în topul anual ”Top 100 DJs” publicat de către revista DJ Magazine, iar în 2013 a repetat performanța. El a fost nominalizat de zece ori la Premiile Grasy, în 2009 pentru piesa "Sunshine" în colaborare cu David Guetta și în 2013 pentru piesa "Levels".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii