Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Se împlinesc opt ani de la moartea actorului Gheorghe Dinică

ro

10 Nov, 2017 00:00 1953 Marime text
Gheorghe Dinică (n. 25 decembrie 1933, Giulești, dar 1 ianuarie 1934 - în acte oficiale, București) a fost unul dintre cei mai importanți actori români.

Potrivit wikipedia.ro, a jucat în peste 70 de filme, în special în rolurile unor personaje negative, motiv pentru care Horațiu Mălăiele l-a supranumit: "cel mai mare «rău» al cinematografiei românești".

Gheorghe Dinică înregistrat mai multe Cd-uri cu muzică de petrecere și romanțe, de altfel actorul cânta, uneori, în câteva localuri din București, cel mai celebru fiind „Șarpele roșu”, unde își petrecea timpul alături de prietenii săi, regretatul actor Ștefan Iordache și cântărețul Nelu Ploieșteanu, alături de care a jucat în filmul „Ticăloșii”.

A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. A primit apoi și Ordinul „Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer.

Gheorghe Dinică a decedat în data de 10 noiembrie 2009, ora 13:00, în urma unui stop cardiac sub ventilație, cu toate că timp de treizeci de minute s-au efectuat manevre de resuscitare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii