Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Se împlinesc 51 de ani de la prima misiune spațială cu oameni la bord - Apollo 7

ro

11 Oct, 2019 00:00 193 Marime text
Misiunea americană spațială Apollo 7, avându-i la bord pe Donn Eisele și Walt Cunningham și la comandă pe Wally Schirra, a fost lansată din Cape Kennedy, Florida, pe 11 octombrie 1968.
 
Nava a fost plasată pe o orbită de 227,8 x 283,4 kilometri (123 x 153 mile nautice). Obiectivul principal al misiuni Apollo 7 era : "Demonstrarea fiabilității Modulului de Comandă/de Serviciu și a echipajului; demonstrarea capabilității de cuplare a Modulului de Comandă/de Serviciu cu alte vehicule aflate pe orbită". Timp de aproape 11 zile, Modulul de Comandă a fost supus unei serii de teste. Aproape fără excepție, toate sistemele navei erau pregătite.
 
Sistemul de propulsie din Modulul de Serviciu, care are rolul să plaseze/ să iasă de pe orbita lunară, a funcționat perfect în timpul celor 8 teste, fiecare durând de la jumătate de secundă până la 67,7 secunde.
 
Misiunea s-a desfășurat pe parcursul a 163 de revoluții orbitale, cu un echipaj ce a fost primul care a transmis semnal TV live de pe orbită, oferind astfel prima viziune a spațiului, oamenilor de pe Pământ.
 
Vehiculul Spațial a avut pe 22 octombrie o intrare normală în atmosferă și o amerizare conform planului, cu o eroare de 2 kilometri, coborând în Oceanul Atlantic la Sud-Est de Bermuda.

Ti-a placut articolul?

Comentarii