Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:56 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 34 de ani de la asasinarea lui John Lennon

ro

08 Dec, 2014 13:49 1293 Marime text
În urmă cu 34 de ani, s-a stins din viaţă John Lennon, unul dintre fondatorii legendare trupe The Beatles. În seara de 8 decembrie 1980, David Chapman a tras cinci focuri de armă asupra lui Lennon, în timp ce acesta se întoarcea acasă cu soţia lui, Yoko Ono. Artistul a fost dus la urgenţe şi declarat mort la 11.07. Potrivit Wikipedia, mai devreme în acea seară, Lennon i-a dat un autograf lui Chapman.
Trupul artistului a fost incinerat la cimitirul Ferncliff, soţia sa risipind cenuşa în parcul central New York. După moartea sa, a fost inclus în Songwritters Hall of Fame (1987) şi Rock and Roll Hall of Fame (1994).
În 1981, ucigaşul lui John Lennon, Mark David Chapman, a fost găsit vinovat pentru crimă de gradul al doilea şi condamnat la o pedeapsă cu închisoare între 20 de ani şi detenţie pe viaţă.
 
Despre John Lennon
                      
John Lennon - muzician, textier şi compozitor -  s-a născut pe 9 octombrie 1940, la Liverpool. Este fiul Juliei şi al lui Alfred Lennon, un marinar negustor.
Lennon a făcut parte din trupa The Beatles, o formaţie legendară de rock'n'roll, cu un impact cultural asupra anilor '60 şi o influenţă care se simte şi în muzica din prezent. Din trupă făceau parte şi Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison.
În 1975, Lennon s-a retras din domeniul muzical pentru a fi aproape de familia sa. Cinci ani mai târziu, a lansat albumul „Double Fantasy”.


Sursa foto: esquire.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii