Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 21 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. Decesul său a schimbat siguranţa piloţilor în Formula 1

ro

01 May, 2015 11:37 1822 Marime text
Pilotul brazilian de Formula 1, triplu campion mondial în acest sport, Ayrton Senna, s-a stins din viaţă pe 1 mai 1994. Decesul său a survenit în urma unui accident produs în timpul Marelui Premiu al Republicii San Marino, când maşina pe care o conducea nu a mai putut fi controlată în primul viraj al celui de-al șaptelea tur al cursei. Decesul său a fost cauzat de o bucată de suspensie care s-a desprins în momentul impactului și l-a lovit chiar deasupra ochiului drept. Ayrton Senna avea 34 de ani.
 
De atunci, ingineri, mecanici şi arhitecţi au îmbunătăţit securitatea piloţilor pe circuitele de Formula 1. Senna a murit din cauza rănilor pe care le-a avut la cap, iar principala direcţie în care s-a acţionat în privinţa echipamentului a fost casca pilotului. De la cască până la designul circuitelor, totul a fost schimbat.
 
„În Formula 1, eşti tot timpul expus la pericole. Pericolul de a te răni, pericolul de a muri. Este parte a vieții și ori o accepți într-un mod profesionist, ori o abandonezi și nu o mai faci. Mie îmi place însă așa de mult, încât nu mai pot să o abandonez”, spunea Ayrton Senna.
 
Sursa foto: Wikipedia.org 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii