Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Şacalul, spaima serviciilor secrete...

ro

12 Oct, 2014 00:00 1429 Marime text
Terorist temut, spaima serviciilor secrete, identităţi fictive, cel mai căutat om de pe planetă timp de 30 de ani, mai exact Ilich Ramírez Sánchez, supranumit Şacalul de către ziarul The Guardian, după romanul lui Frederick Forsyth, „Ziua Şacalului”.

Născut pe 12 octombrie 1949, în Caracas, Venezuela, într-o familie respectabilă, Ramirez Sanchez comite primul atentat la vârsta de 23 de ani, victima fiind vicepreşedintele Federaţiei Sioniste Britanice. Un an mai târziu, atacă cu grenade un restaurant din Paris în care se aflau membri ai comunităţii evreieşti. În anul 1975, poliţia franceză îl arestează pe omul de legătură al lui Carlos, care divulgă ascunzătoarea teroristului, însă Carlos îl împuşcă, alături de cei doi detectivi care au încercat să-l prindă. Ulterior, Şacalul a plănuit cea mai mare lovitură a sa. Alături de şase luptători, ucide trei agenţi de pază şi pătrunde în sediul Organizaţiei Ţărilor Importatoare de Petrol de la Viena, unde ia 70 de ostatici, printre aceştia numărându-se 11 miniştri, care, împreună, valorau 100.000.000 de dolari. Reuşeşte să scape cu un avion.

Până la sfârşitul anilor '80, a fost implicat în numeroase atacuri şi asasinate, care au dus la moartea a sute de oameni. Stăpânind perfect arta deghizării, folosind constant acte şi cărţi de credit false şi asumându-şi zeci de identităţi fictive, călătorind dintr-o parte în alta a lumii, Şacalul ataca fulgerător în cele mai neaşteptate locuri. Însă în anul 1994, la două zile după ce a fost supus unei operaţii minore, într-un spital din Sudan, şi după ce a fost expulzat din Siria, Irak, Libia sau Cuba, a fost predat agenţilor francezi de către oficialii sudanezi, fiind transportat la Paris, unde urma să fie judecat pentru asasinarea a doi poliţişti şi a informatorului Michel Moukharbal. Şacalul a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare pe viață, fiind încarcerat la închisoarea Clairvaux.

Sursa foto: www.realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii