Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 5 iulie, marea soprană Maria Callas apărea pentru ultima dată într-un spectacol de operă

ro

05 Jul, 2015 00:00 1961 Marime text
Pe 5 iulie 1965, marea soprană Maria Callas apărea pentru ultima dată într-un spectacol de operă, cântând în „Tosca” de Giacomo Puccini, la London's Covent Garden. Îndrăgostită nebuneşte de grecul Aristotel Onassis, posesiv şi gelos, în anul 1965, Callas părăsea scena, de teamă să nu-l piardă.
 
Însă, trei ani mai târziu, Onassis se va căsători cu Jackie, văduva preşedintelui american J.F. Kennedy, în capela din Panaytsa, lăcaşul de rugăciune preferat al Mariei Callas. „Divina Callas”, cum era supranumită artista, alege să se retragă în Franţa. După o perioadă, va susţine o serie de recitaluri în Europa, SUA şi Asia, între anii 1973 şi 1974.
 
La vârsta de 53 de ani, în 1977, s-a stins din viaţă, în urma unei maladii care afectează muşchii şi ţesuturile.
 
Încă de mică, a demonstrat că este talentată. La vârsta de 13 ani, a plecat în Atena să studieze alături cu o soprană celebră, Elvira de Hidalgo. Solista a obţinut primul rol major în „La Gioconda“, pe scena din Verona.
 
Aclamată la scenă deschisă pentru calităţile ei vocale, Maria Callas a fost solicitată să cânte în întreaga lume. Talentul ei a făcut posibil ca opere care nu au mai fost interpretate de decenii să fie prezentate din nou publicului, creaţiile lui Bellini numărându-se printre acestea.
 
Sursa foto: CBS Photo Archive/Getty Images
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii