Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 28 octombrie, cântăreţul italian Eros Ramazzotti...

ro

28 Oct, 2014 12:24 3012 Marime text
Cântăreţul italian Eros Ramazzotti îşi sărbătoreşte pe 28 octombrie ziua de naştere. Astăzi, artistul împlineşte 51 de ani.
Originar din Roma, fiul unui cântăreţ amator, Eros Ramazzotti este muzician, cantautor, textier, cântă la chitară, pian şi baterie. În anul 1981, a participat la concursul „Voci Nuove”, în cadrul Festivalului de la Castrocaro, unde a cântat melodia „Rock 80”.
Un an mai târziu, lansează primul său single, „Ad un amico”, iar în 1984, câştigă la secţiunea de „tinere talente”, din cadrul Festivalului de la Sanremo, cu melodia „Terra promessa”. Dintre albumele artistului amintim „Tutte storie”, „Dove c’e musica”, „Stile Libero”, „9”, „Calma Apparente”, „In ogni senso”. În decursul carierei, Eros a cântat alături de nume importante ale muzicii, precum Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini.
În ceea ce priveşte viaţa personală, artistul a fost căsătorit timp de patru ani cu modelul Michelle Hunziker, cu care are o fetiţă, Aurora. Eros mai are o fetiţă, Raffaela-Maria, cu Marica Pellegrinelli.
 
Sursa foto: www.mtv.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii