Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 26 octombrie, Corina Chiriac... (video)

ro

26 Oct, 2014 00:00 3980 Marime text
Cântăreaţa de muzică uşoară Corina Chiriac s-a născut pe 26 octombrie 1949, în capitală. Artista împlineşte, astăzi, 65 de ani.
Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac, a fost profesor la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, iar mama sa, Elisabeta Chiriac, profesoară de pian la acelaşi Conservator.


Născută într-o familie cu tradiţii artistice, Corina a studiat pianul, iar în 1955, s-a înscris la Şcoala de Muzică nr.1 din capitală, unde a studiat vioara timp de şase ani. Cursurile liceale le-a urmat tot la Bucureşti.

La Casa de Cultură a studenţilor "Grigore Preoteasa", în cadrul concursului "Debuturi", câştigă premiul de popularitate. În 1967, intră la IATC I.L. Caragiale, clasa Actorie. Ulterior, debutează la Teatrul de Comedie, cu un rol secundar în piesa "Sfântul". Trei ani mai târziu, obţine nota 10 la concursul "Steaua fără nume". Urmează şi debutul internaţional, care a avut loc în Polonia.
În anul 1979, devine protagonista show-ului tv "Eu sunt Corina", în regia lui Tudor Vornicu, iar în acelaşi an, reprezintă România la Festivalul Internaţional al filmelor de televiziune de la Montreux, Elveţia.
Dintre melodiile lansate de artistă amintim "Unde erai?", "Inimă nu fi de piatră", "Opriţi timpul", "Uită nostalgia", "Nu te enerva", "Inimă nebună". În anul 2000, Uniunea criticilor muzicali "Mihai Jora" îi oferă Premiul "O viaţă dedicată cântecului". Corina Chiriac are o carieră de succes atât în muzică, cât şi în televiziune, a lansat numeroase albume şi a prezentat emisiuni variate, remarcându-se, de-a lungul anilor, datorită talentului său.

Sursa foto: www.cinemagia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii