Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 19 mai, Marilyn Monroe îi ura „La mulţi ani!” lui Kennedy. Toate televiziunile transmiteau în direct prestaţia ei

ro

19 May, 2015 09:21 2954 Marime text
Pe data de 19 mai 1962, la Madison Square Garden, la aniversarea zilei de naştere a preşedintelui american John Kennedy, Marilyn Monroe a cântat melodia „Happy Birthday, Mr. President”.
 
Starul hollywoodian i-a urat la mulţi ani preşedintelui într-o rochie decoltată şi cât se poate de mulată, în timp ce toate televiziunile transmiteau în direct prestaţia ei. Preşedintele Kennedy a urcat ulterior pe scenă  şi a glumit spunând că acum se poate retrage din politică, după ce i-a fost urat la mulţi ani într-un mod atât de dulce. Există zvonuri conform cărora preşedintele american Kennedy şi cântăreaţa au avut o aventură.
 
După ce este remarcată de fotograful David Conover, începe să colaboreze cu o agenţie de modelling şi apare pe coperta mai multor reviste. Cariera sa în actorie a început cu interpretarea unor roluri secundare. După ce a fost concediată de mai multe agenţii, vice-preşedintele de la Fox hotărăşte să-i ofere rolul principal în filmul „Don’t Bother To Knock”, care s-a dovedit a fi un succes.

Îşi continuă cariera cu filme precum „The Prince and the ShowGirl” şi „The Seven Year Itch”, care conţine unul dintre cele mai memorabile momente din istoria cinematografiei, Marilyn stă deasupra unei guri de metrou şi vântul îi ridică rochia albă. 

Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii