Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Martin Scorsese, cu o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică...

ro

17 Nov, 2015 00:00 2181 Marime text


Cu o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani. Astăzi, împlineşte vârsta de 73 de ani.
 
Martin Scorsese s-a născut la data de 17 noiembrie 1942, în New York, într-o familie de origine siciliană. Deoarece era un copil sensibil, nu a practicat sporturi, fiind îndrumat de părinţi spre cinema. A urmat cursurile Şcolii de Film la Universitatea din New York, iar în primii ani de carieră cinematografică a realizat mai multe scurtmetraje, recompensate cu numeroase premii. După ce se mută la Hollywood, îl cunoaște pe producătorul Roger Corman, care îi oferă posibilitatea să turneze primul film hollywoodian, „Boxcar Bertha”, cu Barbara Hershey și David Carradine.
 
Martin Scorsese este autorul unor filme devenite clasice, precum „Şoferul de taxi” (1976) şi „Băieţi buni” (1990). Dintre filmele recente, amintim „Aviatorul” (2004), „Hugo” (2011), „Lupul de pe Wall Street” (2013). În decursul carierei, a primit peste zece nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut cu filmul „Cârtiţa”. Pentru contribuţia adusă cinematografiei, a primit distincţia Kennedy Center Honor, în 2007.
 
Ultimul proiect regizoral al lui Martin Scorsese este filmul „Silence”, care urmează să fie lansat și are la bază romanul omonim al scriitorului japonez Shusaku Endo
 
Sursa foto: blogs.indiewire.com

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii