Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că….? La această dată a murit actrița Elizabeth Taylor

ro

23 Mar, 2021 00:00 1364 Marime text
  • Elizabeth Rosemond Taylor a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori și a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră.
Elizabeth Rosemond Taylor (n. 27 februarie 1932, Barnet, Londra, Regatul Unit – d. 23 martie 2011, Los Angeles, Comitatul Los Angeles, California, SUA) a fost o actriță americană de film. Este considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”.
 
A fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori și a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră, scrie Wikipedia.org.
 
Familia a dus o viață privilegiată în Londra în timpul copilăriei lui Taylor. Cercul lor social a inclus artiști precum Augustus John și Laura Knight și politicieni precum colonelul Victor Cazalet.
 
Cazalet a fost nașul neoficial al lui Taylor și o influență importantă în viața ei timpurie. Ea a fost înscrisă la Byron House, o școală Montessori din Highgate, și a fost crescută în conformitate cu învățăturile științei creștine, religia mamei sale și a lui Cazalet.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii