Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Jimmy Carter, al 39-lea preşedinte al Statelor Unite...

ro

01 Oct, 2014 13:03 2415 Marime text
Astăzi, îşi sărbătoreşte ziua de naştere Jimmy Carter, al 39-lea preşedinte al Statelor Unite, în perioada 1977-1981.
Originar din Georgia, Jimmy Carter s-a înscris în Academia Navală şi a făcut parte din structurile armatei până în 1953. În anii '60, este ales pentru două mandate ca senator al statului Georgia, iar în 1970, susţine programul electoral al democratului George Wallace.
 
A fost nominalizat candidat la preşedinţie de către democraţi în 1976, învingând un concurent puternic, pe Gerald Ford. După investire, pe plan intern, s-a evidenţiat mai mult prin promisiuni decât prin initiaţive puse în practică, însă pe plan internaţional, a fost responsabil de semnarea tratatului istoric de la Camp David dintre Israel şi Egipt. Din cauza problemelor economice întâmpinate de SUA, popularitatea sa a scăzut dramatic, iar la următoarele alegeri a pierdut batălia în faţa lui Ronald Reagan.
 
În anul 2002, Jimmy Carter a fost recompensat cu un premiu Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a aplana conflictele internaţionale şi de a apăra drepturile omului. A fost primul preşedinte american care a scris un roman, “The Hornet's Nest”, apărut în anul 2004. Fostul preşedinte al Americii călătoreşte în lumea largă, alături de soţia sa Rosalynn, promovând organizaţia sa caritabilă, Carter Center, care militează pentru drepturile omului.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii