Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 6 octombrie, Papa Ioan Paul al II-lea devenea primul pontif care vizita...

ro

06 Oct, 2014 12:23 4674 Marime text
În anul 1979, pe 6 octombrie, Papa Ioan Paul al II-lea devenea primul pontif care vizita Casa Albă, unde a fost întâmpinat cu căldură de preşedintele în funcţiune al SUA, Jimmy Carter.
Iubit de tineri, adulţi şi vârstnici, Papa Ioan Paul al II-lea a doborât cele mai multe recorduri din istoria Bisericii. Contrar normelor stricte ale Vaticanului, în memoria predecesorului său, Papa Ioan Paul I, a ales un nume dublu. A fost primul Papă care a cerut iertare în numele Bisericii pentru toate greşelile comise împotriva celorlalte confesiuni şi religii, etnii şi naţiuni în decursul istoriei.
A părăsit Vaticanul pentru călătorii oficiale de peste 1.500 de ori şi a parcurs peste 1 milion de km. Papa Ioan Paul al II-lea a creat Ziua Mondială a Tineretului, pe care a celebrat-o de nouă ori, în Europa, America de Sud, America de Nord şi Asia. A redactat scrisori enciclice, scrisori apostolice, exortaţii apostolice, discursuri şi cărţi, însumând peste 1 milion de pagini, echivalentul unei biblioteci cu 200 de volume a 500 de pagini fiecare.
 
Sursa foto: www.cbsnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii