Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:28 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 15 decembrie, celebrul creator Walt Disney...

ro

15 Dec, 2014 09:51 916 Marime text
În anul 1966, americanul Walt Disney, cel care i-a transformat în vedete pe Donald Duck, Goofy sau Pluto, a fost diagnosticat cu o tumoare la plămânul stâng. Intervenţia a fost un succes parţial, iar medicii i-au spus celebrului creator că mai are de trăit cel mult un an. Producătorul s-a stins din viaţă pe 15 decembrie 1966, la zece zile după ce împlinise 65 de ani.
 
Despre Walt Disney

Walter Elias Disney, pe numele lui complet, a fost regizor, producător, animator, scenarist şi antreprenor. Pasiunea pentru artă şi animaţie i-a adus 22 de premii Oscar.
Convins că la Hollywood va obţine succesul, a plecat în călătoria care îi va schimba viaţa cu 40 de dolari în buzunar. După o serie de eşecuri, îl schiţează pe Mickey Mouse, într-un tren. În următorii ani, Disney a realizat filmele de animaţie „Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici”, „Pinocchio”, „Dumbo” şi „Bambi”. Prin intermediul filmelor „Deşertul viu”, „Leul african”, „Sălbăticia albă”, le-a făcut cunoştinţă copiilor, şi nu numai, cu viaţa animalelor şi natura.
Walt Disney a transformat lumea, aducând zâmbete milioanelor de copii, moştenirea sa traducându-se prin desene animate, parcuri de distracţie şi jucării inspirate din creaţiile sale.
 
Sursa foto: www.moviepilot.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii