Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:15 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 12 iunie 1966 s-a născut Adrian Enache, solist vocal şi cântareţ de muzica pop (video)

ro

12 Jun, 2015 00:00 1830 Marime text
Adrian Enache (n. 12 iunie 1966, Galați) este un solist vocal și cântăreț român de muzică pop și show-man.

A urmat cursurile Școlii nr 6 și liceul Alexandru Ioan Cuza din Galați. Este absolvent al Institutului Politehnic, secția Metalurgie având diplomă de inginer. Urmează cursurile Școlii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor după ce cinci ani a fost solistul formațiilor rock Phoebus și 6200 din orașul natal. La Phoebus este coleg cu cunoscutul chitarist Nicu Patoi.

Înainte de a se apuca de muzică Adrian joacă fotbal făcând parte chiar din lotul de juniori al României în 1976. La sugestia părinților săi lasă ghetele și pune mâna pe carte însă muzica se dovedește o adevărată pasiune care-i acaparează întreaga atenție. Era încă solist la Phoebus când a primit oferta băieților de la Compact pentru a deveni solistul lor vocal pentru că Paul Csucsi plecase pentru o perioadă în America. Refuză oferta fiind în primul an la facultate și își vede de carte dar și de proiectele muzicale împreună cu gălățenii lui.

Întâlnirea cu Mihaela Runceanu îi schimbă viața pentru că la solicitarea ei Adrian urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa sa.

În 1989 participă la festivalul Mamaia dar este descalificat pentru că are un stil neobișnuit pentru ce ceea impunea regimul de atunci. Un an mai târziu, după căderea regimului comunist, solistul își încearcă din nou norocul și obține locul al II-lea la secțiunea Interpretare după regretata Laura Stoica.

Sursa wikipedia.org

Ti-a placut articolul?

Comentarii