Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că…? Gil Dobrică, interpretul piesei „Hai acasă” (video)...

ro

14 Feb, 2015 00:00 5433 Marime text


Celebrul interpret al piesei „Hai acasă” şi un mare admirator al lui Ray Charles, Gil Dobrică s-a născut pe 14 februarie 1946, în comuna Dăbuleni, judeţul Dolj, într-o familie cu nouă copii.
Artistul a copilărit în satul natal şi, după cum avea să mărturisească într-un interviu, copilăria sa a fost exact ca în poveştile lui Creangă.

Adolescentul Gil Dobrică a plecat la Craiova, pentru a urma o şcoală de meserii. Descoperă muzica lui Ray Charles şi începe să interpreteze piese rock şi soul, la clubul Uzinei „7 Noiembrie” din Craiova.
În 1963, conform Wikipedia, Gil Dobrică a debutat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Craiova. Câţiva ani mai târziu, la îndemnul unor prieteni de la Conservator, a lăsat Craiova pentru Bucureşti.
În Capitală, şi-a încântat publicul cu melodii proprii, dar şi cu cover-uri după hit-uri internaţionale, din repertoriul unor artişti precum Aretha Franklin, Otis Redding, Little Richard, Rolling Stones.
În 1996, cântăreţul şi-a întâlnit idolul, Ray Charles, la Cerbul de Aur. „Cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, după cum avea să mărturisească mai târziu.

Gil Dobrică s-a stins din viaţă la vârsta de 61 de ani, în urma unei crize de gută. Artistul suferea de gută cronică şi pneumonie dublă, iar în ultimele sale zile de viaţă, a fost imobilizat la pat.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii