Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Freddie Mercury, liderul formaţiei Queen... (video)

ro

24 Nov, 2014 00:00 12757 Marime text
Pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, Freddie Mercury, liderul formaţiei britanice de muzică rock Queen, s-a stins din viaţă, în reşedinţa sa din Kensington, la numai o zi după ce declarase public că suferă de SIDA. Cauza decesului a fost pneumonie bronhială, cauzată de SIDA. 
Cântăreţul Elton John şi membrii trupei Queen l-au condus pe ultimul drum. Artistul a fost incinerat, potrivit Wikipedia, la cimitirul Kensal Green, iar cenuşa sa a fost împrăştiată pe lacul Geneva, lângă Montreux, Elveţia.

Ulterior, membrii Queen au fondat The Mercury Phoenix Trust şi au organizat concertul The Freddie Mercury Tribute, pentru prevenirea SIDA. Concertul, transmis în 76 de ţări, s-a desfăşurat pe Wembley Stadium, fiind prezenţi artişti importanţi din lumea muzicii, precum Elton John, Metallica, George Michael. Potrivit mai multor sondaje de opinie, reputaţia lui Mercury a crescut după moartea sa. În anul 2008, revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 18 în lista celor mai buni 100 de cântăreţi din toate timpurile.

Despre Freddie Mercury

Farrokh Bulsara, pe numele lui adevărat, la vârsta de şapte ani, a fost trimis în India pentru a merge la Şcoala de băieţi "Sf. Petru", unde a excelat la sport şi a învăţat să cânte la pian. După ce şi-a completat studiile, s-a alăturat mai multor formaţii şi, ulterior, a făcut parte din trupa Queen, unde s-a remarcat datorită vocii sale deosebite şi prestaţiilor live. În calitate de compozitor, Freddie Mercury a scris numeroase hit-uri internaţionale, dintre care amintim "Killer Queen", "Bohemian Rhapsody", "We Are The Champions", "Little Thing Called Love". În decursul carierei, a lansat şi două albume solo, "Mr. Bad Guy" (1985) şi "Barcelona" (1988). Deşi pe scenă Mercury era extravagant, în viaţa reală era mai retras, acordând puţine interviuri de-a lungul timpului. Una dintre cele mai impresionante performanţe ale lui Mercury cu formaţia Queen a avut loc în anul 1985, la Live Aid, unde 72.000 de oamenii l-au aplaudat şi au cântat împreună cu el. 
 
Sursa foto: www.biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii