Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Fostul președinte american Bill Clinton împlinește astăzi 75 de ani

ro

19 Aug, 2021 00:00 1521 Marime text
  • Al patruzeci și doilea președinte al SUA, Bill Clinton, împlinește astăzi 75 de ani.

William Jefferson "Bill" Clinton, cunoscut mai ales ca Bill Clinton, (născut William Jefferson Blythe III pe 19 august 1946) a fost cel de-al patruzeci și doilea președinte al Statelor Unite ale Americii, servind ca șef al executivului Statelor Unite două mandate complete de 4 ani între 1993 și 2001, potrivit wikipedia.org.

Născut pe 19 august, în statul Arkansas, S.U.A., Bill Clinton a studiat afaceri externe la Universitatea Georgetown din Washington şi s-a pregătit pentru cariera politică la Universitatea Oxford, ca bursier Rhodes. După ce a absolvit dreptul la Yale, a fost angajat ca profesor de drept la Universitatea din Arkansas.

S-a căsătorit cu Hillary Rodham în octombrie 1975, iar un an mai târziu, a fost ales procuror general al statului Arkansas. La vârsta de 32 de ani, a devenit cel mai tânăr guvernator din Arkansas şi din istoria Statelor Unite. În 1982, a câştigat, din nou, alegerile pentru postul de guvernator şi a rămas în această funcţie în următorii zece ani.
 
În 1993, a devenit cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite, în 1996, fiind reales pentru cel de-al doilea mandat. În 2000, a avut o aventură extrem de mediatizată cu Monica Lewinsky, fiind acuzat de hărţuire sexuală. Ca preşedinte al Statelor Unite, Clinton a eşuat în abordarea problemei terorismului islamic şi nu a reacţionat la atacurile forţelor Al-Qaeda.

A fost secretar de stat în administrația Obama. Bill Clinton a fondat și conduce fundația care îi poartă numele, Clinton Foundation⁠.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii