Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Falco, interpretul melodiei „Rock me Amadeus”... (video)

ro

19 Feb, 2015 10:17 7506 Marime text
 
Austriacul Johann (Hans) Hölzel, cunoscut sub numele de scenă Falco, a rămas în memoria publicului drept unul unul dintre marile staruri ale muzicii pop. Artistul s-a născut la Viena, fiind singurul supravieţuitor de tripleţi, la data de 19 februarie 1957.
 
Manifestând interes pentru muzică de mic copil, Falco părăsea şcoala la vârsta de 16 ani, iar în 1977, a intrat la Conservatorul din Viena. Renunţă însă după un semestru, pentru a deveni „un muzician adevărat".
 
Face parte dintr-o formaţie de jazz-rock, iar când se întoarce la Viena are deja numele de scenă Falco. Primul hit al lui Falco a fost „Der Kommissar" de pe albumul din 1982, „Einzelhaft", o piesă despre abuzul de droguri ce combină rap-ul cu pop-ul. Piesa a fost un hit în multe ţări. Falco a devenit cunscut mai ales datorită hitului „Rock me Amadeus”, care a ajuns să domine clasamentele din SUA.  

Falco a murit în urma unui accident de maşină în Republica Dominicană, pe 6 februarie 1998, cu doar două săptămâni înainte de a împlini 41 de ani.
 
Sursa foto: supermusic.sk

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii