Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Enigmaticul solist Jim Morrison...

ro

08 Dec, 2014 09:19 3230 Marime text
Pe 8 decembrie 1943, în Florida, s-a născut Jim Morrison – cântăreţ, compozitor , textier american, solistul şi liderul trupei rock The Doors.
 
Pasionat de literatură, a compus versuri şi a studiat cinematografia la UCLA, unde a început să consume diferite tipuri de narcotice. În 1965, Morrison l-a cunoscut pe Ray Manzarek, cu care a format formaţia The Doors, alături de John Densmore şi Robby Krieger. Potrivit Wikipedia, numele formaţiei provine de la un vers celebru al lui William Blake, „Dacă uşile percepţiei ar fi curăţate, totul i-ar apărea omului ca ceea ce este, infinit”.
 
În 1993, trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame şi trei dintre albumele formaţiei au apărut în lista celor mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor, clasament realizat de revista Rolling Stone.
 
Artistul s-a stins din viaţă la Paris, în 1971. În prezent, există numeroase teorii contradictorii cu privire la ultimele ore din viaţa lui Jim Morrison: s-a spus că a murit în urma unei supradoze, într-un accident de maşină, că a fost asasinat de cei care duceau o luptă activă cu membrii mişcării Hippie. Moartea sa rămâne învăluită în mister şi speculaţii. Mai mult de atât, la trei ani de la tragicul eveniment, s-a stins din viaţă şi prietena lui, Pamela Courson, singura persoană care a fost cu Jim în ultimele ore ale vieţii sale. 
 
Sursa foto: www.abc.net.au
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii