Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Deţinătoare a Premiului Emmy, Whoopi Goldberg...

ro

13 Nov, 2014 10:48 2407 Marime text
Născută pe 13 noiembrie, actriţa Whoopi Goldberg, deţinătoare a Premiului Emmy, împlineşte, astăzi, 59 de ani.
Originară din New York, Caryn Elaine Johnson, pe numele ei adevărat, de la vârsta de opt ani, juca într-o companie de teatru. De-a lungul anilor a lucrat în diferite locuri, până în anul 1983, când decide să realizeaze propriul spectacol, „The Spook Show”. I-a atras atenţia lui Mike Nichols, care a colaborat cu ea pentru un spectacol pe Broadway, numit „Whoopi Goldberg". Ulterior, Steven Spielberg i–a propus să joace „The Color Purple", o adaptare a scrierii lui Alice Walker. Pentru rolul din acest film, Goldberg a fost nominalizată la Oscar la categoria „cea mai bună actriţă”.
Rolul care i-a definitivat statusul de actriţă a fost cel din „Ghost”, în care personajul ei încerca să intre în contact cu un spirit. Pentru acest rol a fost distinsă cu Premiul Oscar la secţiunea „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”. Urmează rolul din „Sister Act”, datorită căruia devina cea mai bine plătită actriţă.
Whoopi Goldberg a primit Premiul Tonny pentru prestaţiile sale pe scenele de pe Broadway, un Grammy, precum şi multe alte premii pentru munca sa şi pentru acţiunile din domeniul social.
 
Sursa foto: www.bet.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii