Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Celebrul cabaret Moulin Rouge...

ro

06 Oct, 2014 10:05 2511 Marime text
În anul 1889, pe 6 octombrie, la Paris, îşi deschidea porţile celebrul cabaret Moulin Rouge, construit de către Josep Oller, care, la acea vreme, deţinea şi Olympia, un alt local celebru din Paris.
Moulin Rouge se află în apropiere de Montmartre, în cartierul roşu al Parisului, numit Pigalle, şi este uşor de localizat, datorită celebrei mori de vânt de culoare roşie, ce se află pe acoperiş. Principala atracţie a cabaretului este french can-can-ul, dans care a existat cu mult înainte de apariţia cabaretului Moulin Rouge. Era un dans al clasei muncitoare, ce a fost adaptat de către curtezanele de la Moulin Rouge, astfel încât să încânte clientela masculină a localului.
Astăzi, Moulin Rouge este un obiectiv turistic de seamă şi oferă dans şi divertisment clienţilor săi din întreaga lume. Decorul din interiorul cabaretului încă păstrează din romantismul Franţei de la începutul secolului XX. Printre artiştii care au ţinut reprezentaţii în faimosul cabaret din Paris, se numără Elton John, Liza Minelli, Frank Sinatra, Josephine Baker sau Edith Piaf.
Au existat multe filme cu numele cabaretului, printre care şi cel din anul 2001, cu Ewan McGregor şi Nicole Kidman, care a fost nominalizat pentru categoria cel mai bun film la Oscaruri.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii