Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, unul dintre cei mai iubiţi şi controversaţi rapperi...

ro

17 Oct, 2014 10:10 2135 Marime text
Unul dintre cei mai iubiţi şi, totodată, controversaţi rapperi de pe planetă îşi sărbătoreşte pe 17 octombrie ziua de naştere. Eminem împlineşte vârsta de 42 de ani.
Născut în St. Joseph, Missouri, într-o familie cu rădăcini germane şi elveţiene, Eminem a devenit faimos odată cu lansarea albumului „The Slim Shady LP”. Marshall Bruce Mathers III, pe numele lui real, a fost pasionat de benzi desenate şi visa să devină un desenator profesionist. După ce a repetat clasa a IX-a de trei ori, a abandonat studiile. Trupa care l-a motivat pe Eminem să se apuce de rap a fost Beastie Boys.
În anul 2008, Vibe Magazine l-a desemnat „cel mai tare rapper în viaţă”, iar un an mai târziu, revista Billboard l-a numit „cel mai bun artist al decadei 2000-2009”. Dintre melodiile lui Eminem amintim „Beautiful”, „Stan”, „Like Toy Soldiers”, „Sing For The Moment”, „Mockingbird”, „Just Lose It”.
În prezent, a vândut peste 80.000.000 de albume la nivel mondial şi este primul rapper care a câştigat un Oscar. De asemenea, deţine recordul Guiness pentru artistul hip-hop cu cele mai rapide vânzări. A jucat rolul principal în filmul „8 Mile”.
 
Sursa foto: www.billboard.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii