Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Sting împlineşte 63 de ani... (video)

ro

02 Oct, 2014 09:51 1777 Marime text
Sting, una din cele mai importante personalităţi din viaţa muzicală şi culturală britanică şi mondială, s-a născut pe 2 octombrie 1951, în Wallsend, în nordul Angliei. Artistul împlineşte, astăzi, vârsta de 63 de ani.
Gordon Matthew Thomas Sumner, pe numele lui complet, este cântăreţ, compozitor, actor, dar şi un binecunoscut filantrop şi activist de partea ecologiştilor. Înaintea carierei remarcabile de artist solo, a fost liderul vocal, principal compozitor şi basist al trupei rock The Police din anii 1970 şi 1980. Formația a lansat cinci albume şi a câștigat șase Premii Grammy, iar în 2003, a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame.
Ca solist şi membru al grupului The Police, Sting a vândut mai mult de o sută de milioane de albume şi a primit mai mult de şaisprezece Premii Grammy pentru munca sa. În 2002, Sting a câştigat Globul de Aur pentru piesa „Until”, coloana sonoră a filmului „Kate and Leopold”. În decursul carierei, a colaborat cu mulţi muzicieni şi vedete, precum Stevie Wonder şi Nicole Scherzinger. În septembrie 2013, artistul a lansat cel de-al 11-lea album solo, intitulat „The Last Ship”.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii