Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Gabriela Szabó...

ro

14 Nov, 2014 00:00 1569 Marime text
Desemnată cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei, în 1999, Gabriela Szabó îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 14 noiembrie. Împlineşte, astăzi, 39 de ani.

Originară din Bistriţa, Gabriela Szabó, după rezultate impresionante în competiţiile pentru juniori, a intrat la cele dedicate senioarelor. În 1998, a stabilit un record mondial la 2.000 de metri, iar un an mai târziu, la 5.000, la Dortmund. A fost de patru ori campioană mondială la seniori şi o dată la juniori. Este, de asemenea, vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri. A avut un singur antrenor, Zsolt Gyongyossy, cu care s-a şi căsătorit. În mai 2005, s-a retras din sportul de performanţă.
Gabriela Szabó deţine titlul de doctor în educaţie fizică şi sport, după ce a obţinut calificativul „Foarte Bine” pentru teza de doctorat susţinută public în Amfiteatrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport – ANEFS Bucureşti, intitulată „Contribuţii la studiul cauzelor şi efectelor de anduranţă în cursele atletice de fond şi semi-fond”. Din data de 19 august 2013, deţine şi titlul onorific de „Ambasador al Turismului Românesc”, iar din martie 2014, este Ministrul Tineretului şi Sportului.
„Cred atât de mult în sport pentru că sportul nu dă doar un stil de viață sănătos, sportul pregătește pentru viață, dezvoltă tenacitatea, dă voință, perseverență și spirit de competiție”, mărturisea Gabriela Szabó pe pagina sa oficială de Facebook.
 
Sursa foto: www.activenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii