Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, este ziua de naştere a lui Cristi Minculescu (video)

ro

09 Jan, 2015 00:00 4143 Marime text
Cu o activitate de peste 30 de ani ca vocalist al trupei Iris, Cristi Minculescu, unul dintre cei mai importanţi artişti ai rock-ului românesc, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 9 ianuarie. Astăzi, împlineşte vârsta de 56 de ani.
 
Vocea inconfundabilă, maniera de interpretare a melodiilor, concertele impresionate, tradiţionalul salut „Bună seara, prieteni!" sunt câteva dintre atributele care l-au transformat pe Cristi Minculescu într-un artist legendar.
 
Cristian Alexandru Minculescu, pe numele lui complet, s-a născut la Piteşti şi a copilărit la Craiova. În adolescenţă, asculta Deep Purple, Led Zeppelin, Queen şi Black Sabbath. Conform mărturisirilor artistului, Cristi Minculescu a moștenit vocea de la mama sa, care cânta în cor la o mânăstire de lângă Râmnicu Vâlcea.
 
1979 este anul în care şi-a început cariera artistică ca solist vocal al trupei Harap-Alb, unde rămâne până în 1980, când Anton ­Hașiaș îl prezintă membrilor formaţiei Iris, care aveau nevoie de un vocalist. Cristi Minculescu a dat proba pentru a intra în trupă chiar de ziua lui. Începând cu 1980, devine vocalistul formaţiei rock Iris. 

Un an mai târziu, revista „Săptămâna”, care avea unul dintre cele mai apreciate topuri muzicale, l-a desemnat pe Cristi Minculescu drept cel mai bun solist din 1981. În 1984, cântă în trupa Totuși, în Cenaclul „Flacăra”, alături de Andrei și Ioana Păunescu, pentru ca în 1985, să se întoarcă la Iris, unde va rămâne până în anul 2012.

După despărţirea de Iris, în 2013, artistul, împreună cu fostul său coleg de la trupa Iris, Ion Olteanu, formează grupul Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu Super Grup. Repertoriul ales de Minculescu şi Olteanu reuneşte piese antologice din patrimoniul Iris: „Trenul fără naş”, „Pe ape”, „Doar pentru voi”, „Lumina zilei”, „Noaptea”, „Strada ta”, „Cei ce vor fi".
 
Sursa foto: www.iconcert.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii