Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Dan Puric îşi sărbătoreşte ziua de naştere

ro

12 Feb, 2015 10:47 2610 Marime text
Astăzi, Dan Puric – actor, eseist, autor şi regizor de teatru român – îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Actorul împlineşte vârsta de 56 de ani.
S-a născut la Buzău, a copilărit la Nehoiu şi a urmat liceul la Bucureşti. După ce s-a întors din armată, Dan Puric a reuşit să intre la teatru, în clasa lui Dem Rădulescu. În 1985,  a fost repartizat la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, iar după trei ani, s-a mutat la Bucureşti, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”.

În decursul carierei, Dan Puric a interpretat roluri în piese importante de Shakespeare, Goldoni, Marivaux, Caragiale, Blaga. De asemenea, a regizat şi filme, iar spectacolele sale – „Toujours l’amour”, „Made in Romania”, „Costumele”, „Don Quijote” – au fost reprezentate în mai multe ţări.

În 2003, actorul a primit Premiul Naţional Român UNESCO, pentru Dezvoltare Culturală, şi Premiul UNITER, pentru „performanţă în teatrul non-verbal". Dan Puric a obţinut şi Premiul Golden Arena la Festivalul Internaţional de film de la Pola - Iugoslavia, pentru rolul principal din filmul „Tinereţe frântă”, o coproducţie româno-sârbă. În 2008, a publicat cartea „Cine suntem”, sau despre taina identităţii personale şi comunitare trăită şi exprimată în şi prin persoana autorului.
 
Dan Puric, la Constanţa
 
Constănţenii au ocazia să se întâlnească cu Dan Puric, care va fi protagonistul unei conferinţe cu privire la „Identitatea Românească". Evenimentul este programat luni,  23 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi se adresează tuturor celor care simt că românii sunt „puşi în stare de indiferenţă, pentru a nu ne mai şti memoria şi trecutul".
 
„România este astăzi un spaţiu al dilemelor. Noi nu mai avem certitudini, ci avem mari semne de întrebare cu privire la Mihai Eminescu, cu privire la Ştefan cel Mare şi la istoria neamului. Când vrei să distrugi un popor, faci din istoria acestuia o dilemă şi nu-ţi mai trebuie armată să-l cucereşti. Cel mai mare rău este războiul dintre noi. Suntem puşi în stare de indiferenţă, pentru a nu ne mai şti memoria şi trecutul. Cu toate acestea, reacţia identitară va veni, fiindcă România mare s-a făcut pe instinctul ţăranului român”, spune actorul Dan Puric.
 
Biletele pentru evenimentul de la Constanţa se găsesc la agenţia de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 7.30 – 17.00, iar preţul lor variază între 50 şi 65 de lei.
 
Sursa foto: foaienationala.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii