Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steve Jobs s-a născut într-o zi de 24 februarie. Cinci citate celebre

ro

24 Feb, 2017 00:00 3859 Marime text
În garajul modestei locuinţe din orăşelul Los Altos, California, Steve Jobs a creat primele computere marca Apple. Cu viziune şi multă ambiţie, Jobs a reuşit nu numai să schimbe faţa tehnologiei pe care o folosim astăzi, ci să-şi creeze un destin formidabil. Astăzi, şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere.

Steve Jobs s-a născut la data de 24 februarie 1955, la San Francisco, avându-i ca părinţi pe studenţii Joanne Carole Schieble şi Abdulfattah „John” Jandali, imigrant sirian, potrivit unei biografii a cofondatorului Apple. A fost adoptat de Clara şi Paul Jobs, care l-au numit Steven Paul Jobs şi l-au crescut în suburbiile californiene Mountain View şi Los Altos.

Jobs a terminat liceul Homestead din Cupertino în 1972, alături de SteveWozniak, viitorul său partener de afaceri. S-a înscris la Reed College în Portland, însă a renunţat la studii după un semestru, pentru a asambla computere într-un garaj împreună cu prietenul său, Steve Wozniak. Cei doi au fondat Apple în 1976 pentru a-şi vinde creaţiile, compania devenind în 35 de ani cea mai mare din lume.

A murit în octombrie 2011, după o luptă îndelungată cu cancerul.
 
Vă prezentăm cinci citate memorabile ale lui Steve Jobs:
 
„Faptul că știi că vei muri este cea mai bună modalitate pe care o știu pentru a evita capcana de a te gândi că ai ceva de pierdut. Ești deja gol. Nu există niciun motiv să nu-ți urmezi inima.”
 
„Munca îți va umple o mare parte din viață, și singura cale să fii cu adevărat mulțumit este să faci ceea ce crezi că e o muncă extraordinară. Și singura cale să faci o treabă extraordinară este să iubești ceea ce faci. Dacă nu ai găsit încă acel lucru, continuă să cauți. Nu te plafona. La fel ca toate lucrurile importante pentru suflet, vei ști când ai găsit acel lucru. Și, ca orice relație importantă, va deveni mai bună și mai bună pe măsură ce trec anii. Astfel, continuă să cauți până o vei găsi. Nu te plafona.”
 
„Pentru mine nu contează dacă sunt cel mai bogat om din cimitir. Ceea ce contează pentru mine este să mă duc seara la culcare spunând că am făcut ceva superb.”
 
„Am convingerea că aproape jumătate din ceea ce îi deosebește de antreprenorii de succes de cei care nu au succes este perseverența pură.”
 
„Timpul este limitat, nu ți-l pierde trăind viaţa altcuiva. Nu te lăsa prins în teoriile altora. Nu lăsa opiniile zgomotoase ale altora să-ţi acopere vocea interioară. Şi cel mai important, ai curajul să-ţi urmezi inima şi intuiţia. Într-un fel, cele două ştiu ce vrei să devii. Toate celelalte sunt pe planul secund.”
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii