Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc doi ani de la moartea „Doamnei de Fier”, Margaret Thatcher

ro

08 Apr, 2015 10:29 1482 Marime text
Margaret Thatcher sau „Doamna de Fier”, cum era supranumită, s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 8 aprilie 2013, la hotelul The Ritz din Londra, în urma unui accident vascular cerebral.  

Thatcher a fost o prezenţă de temut pe scena politică, prin prisma notorietăţii ei şi a părerilor nuanţate în discursuri acide susţinute în întreaga lume. Jocurile de cuvinte, ironia fină, fermitatea discursurilor şi politica sa au consacrat-o drept un lider important.
 
Pe 11 februarie 1975, Margaret Thatcher devenea preşedinte al Partidului Conservator din Marea Britanie, marcându-se astfel un moment istoric: o femeie era preşedinte al unui partid britanic.
Thatcher a intrat în politică încă din facultate, atrăgând atenţia presei, deoarece era cel mai tânăr candidat şi singura femeie înscrisă într-o cursă electorală locală. 

În ultimii ani din viaţă, auzul lui Thatcher s-a deteriorat mult, astfel încât cei care vorbeau cu ea erau nevoiţi să ţipe şi să repete cuvintele, reuşind cu greu să poarte sau să urmărească o conversaţie.

Sursa foto: biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii