Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:21 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 60 de ani de la inaugurarea primului parc de distracţii Disneyland

ro

17 Jul, 2015 00:00 770 Marime text
Într-o zi precum cea de azi, dar în anul 1955, la Anaheim, California, a fost inaugurat primul parc de distracţii Disneyland. Pentru a marca evenimentul, a fost organizată o conferinţă de presă internaţională, deschisă doar pentru invitaţi şi mass-media. Ceremonia a fost transmisă în direct de televiziune.

Parcul a reprezentat visul devenit realitate al lui Walt Disney, care şi-a dorit să construiască un loc perfect pentru părinţii care vor să îşi facă fericiţi copiii. Walt Disney a declarat următoarele la ceremonia de deschidere: "Pentru toţi cei care vin în acest loc fericit: Bine ai venit! Disneyland este ţara ta. Aici vârsta reînvie amintiri plăcute din trecut şi aici tinerii pot savura provocarea şi promisiunea de viitor. Disneyland este dedicat idealurilor, viselor şi faptelor concrete care au creat America, cu speranţa că aceasta va fi o sursă de bucurie şi de inspiraţie pentru toată lumea...", a spus Disney.
 
Disneyland deţine distincţia de a fi singurul parc cu tematică proiectat şi construit sub supravegherea directă a lui Walt Disney, care i-a transformat în vedete pe Donald Duck, Goofy sau Pluto. Tot el a realizat filmele de animaţie "Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici", "Pinocchio", "Dumbo", "Bambi". Prin intermediul filmelor "Deşertul viu", "Leul african", "Sălbăticia albă", le-a făcut cunoştinţă copiilor, şi nu numai, cu viaţa animalelor şi natura.
 
De la deschiderea primului Disneyland, parcurile tematice Disney au devenit o afacere profitabilă, fiind, în acelaşi timp, un loc minunat de petrecere a timpului liber.
 
Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?

Comentarii